Inleiding

Opdrachten

Handelingen

Bronnen

Beoordeling

Afsluiting

 

 

 

 

Je mag deze opdracht alleen doen, maar als je de grote oceaan niet in je eentje durft te bezeilen, mag je ook best met iemand samen gaan!

Jij gaat mee op reis met Willem Barentsz. Er zullen allerlei spannende avonturen zijn die jij mee gaat maken. Al deze avonturen ga je bijhouden in een logboek. Een logboek is een soort dagboek waarin je al jouw belevenissen opschrijft.
Eerst krijg je allemaal vragen over de avonturen die je meemaakt. De antwoorden mag je op internet opzoeken. Als je deze webquest goed leest weet je straks hoe je een logboek moet schrijven en hoe het is om een ontdekkingsreiziger te zijn.

Hoe maak ik een logboek?
In je logboek schrijf je op wat je allemaal hebt meegemaakt. In gedachten gaan jullie met Willem Barentsz mee op reis. Tijdens die reis maken jullie van alles mee. Je mag er ook best wat fantasie bij gebruiken, maar bedenk dan wel dat het wel moet passen in de tijd van Willem Barentsz. Een auto of computer bestond toen nog niet, dus daar kan je ook niet over schrijven in je logboek.
De antwoorden die je zometeen gaat zoeken, zijn de dingen die jullie met Willem Barentsz meemaken! De antwoorden schrijf je dus op in je logboek. Dat doe je door er een verhaal over te schrijven. Leuk he?

Een logboek schrijf je in tijdsvolgorde; wat het eerst is gebeurd schrijf je als eerste op, dingen die later zijn gebeurd schrijf je later in je verslag op.
Het is het beste om het eerst in het klad te schrijven en daarna netjes. Je mag het ook in Word doen op de computer of schrijf je het liever net als Willem Barentsz in zijn tijd met een ganzeveer? Dat mag ook, vraag dan de juf of meester om gereedschap en materiaal.
Het logboek hoeft niet langer te zijn dan twee kantjes papier.

  • Jullie krijgen zometeen een aantal vragen te zien.
  • Je gaat daar op internet een antwoord op zoeken.
  • De antwoorden komen in het verhaal van jouw logboek!
  • Vergeet dus niet de antwoorden op te schrijven op het moment dat je ze gevonden hebt!
  • Je hoeft ze eerst maar kort op te schrijven. Bij het schrijven van het logboek werk je ze verder uit.

Alle hens aan dek, zet je zeilen bij en geef je over aan het avontuur! Heel veel succes en een behouden vaart!

Deze webquest is ontwikkeld door Marike van Beek